ABOUT

Doelstelling en Beleid (Dutch version)

Stichting Draft Foundation heeft als doel het realiseren en exploiteren van multidisciplinaire projecten, omvattende opera, dans, film, theater en beeldende kunsten en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, in de ruimste zin des woord. Er wordt hierbij gestreefd naar het stimuleren van communicatie en dialoog op diverse niveaus en uiteenlopende manieren.

Tot op heden produceerde de stichting voornamelijk kunstzinnige films, sociaal geëngageerde documentaires en multidisciplinaire muziektheater projecten, waarvoor regelmatig subsidies werden ontvangen van diverse culturele fondsen, instanties en organisaties. De geproduceerde films zijn in distributie bij het Eye Film Instituut (voormalig Nederlands Film Museum) en worden regelmatig vertoond op festivals, in musea en galeries en op televisie, in zowel binnen als buitenland.

De producties die de stichting in de loop der jaren ontwikkelde en uitbracht in het kunst, film en theater circuit, vallen op door hun diversiteit, innovatieve en multiculturele karakter en hun authentieke signatuur.